Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

ΣΩΣΙΒΙΟ.... Η ΕΛΛΑΣ

                                             ΣΩΣΙΒΙΟ …  Η  ΕΛΛΑΣ
                                                                                                    η άλλη εκδοχή…

     Μέριμνα  όσων σχεδιάζουν…   είναι να εξασφαλίζουν πρωτίστως  και ένα αξιόπιστο σωσίβιο που θα φυλάσσεται και θα συντηρείτε κατάλληλα για να χρησιμοποιηθεί την δύσκολη ώρα,  την ώρα μηδέν .
Ετσι και οι σχεδιαστές της Ευρωπαϊκής οικονομίας και όχι μόνο,  εξ αρχής σχεδίασαν  το σωσίβιο τους για να το έχουν την στιγμή του οικονομικού τους ναυαγίου.

      Με μια απλή ματιά, μέσα από δημοσιεύματα και επίσημα ακούσματα  καταλαβαίνουμε  ότι  η διεθνή πραγματικότητα   μας δείχνει ότι όλοι χρωστούν σε όλους .
Σύμφωνα με αυτά , το ΑΕΠ της κάθε χώρας σε σχέση με τα  οικονομικά  της φαίνεται πως  είναι απελπιστικά.
       Αν  τα αναλύσουμε με λογική και χωρίς   ειδικές γνώσεις  θα ανακαλύψουμε ότι σχεδόν σε όλα τα κράτη ιδιαίτερα του δυτικού κόσμου το ΑΕΠ τους (το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν τους δηλαδή ) έχει φτάσει στο μέγιστο δυνατό τους σημείο .
Ένας  μέτριος οικονομικός αναλυτής αυτό το γνωρίζει  και βλέπει ότι η ανάπτυξη στις περισσότερες οικονομίες σχετικά με το ΑΕΠ έφτασε  σε  ’αναπτυξιακό κορεσμό ‘’.

Τότε έρχεται η ώρα της χρήσης του σχεδιαζόμενου από καιρό οικονομικού σωσίβιου .
Το σωσίβιο αυτή την φορά  φαίνεται , κύρια , για την  Ευρώπη  (όμως θέλει και η Αμερική ) πως  είναι η Ελλάδα .
      Η  Ελλάδα  επίσημα και σύμφωνα με  ειδικούς   δεν έχει  ακόμα δείξει ούτε στο ελάχιστο , την αναπτυξιακή της δυναμική,  δηλαδή το πραγματικό της ΑΕΠ  .
Αυτό γιατί,  είτε δεν μπόρεσε μόνη της , είτε  γιατί δεν την άφησαν ή δεν  ήθελαν κάποιοι σκοτεινοί και εξωτερικοί παράγοντες .  Από την άλλη την  προγραμμάτισαν  για τα δύσκολα , ξεγελώντας την με τα εφήμερα και τα επιφανειακά κοροϊδεύοντας πολιτικούς και λαό.
Μέχρι εκεί , ανάπτυξη και ισχυρό ΑΕΠ στη Ελλάδα δεν ήθελαν  ποτέ και εντέχνως τα κατάφεραν .
Αντίθετα , απαξίωναν κάθε προσπάθεια ανάπτυξη της επιστήμης και της βιομηχανίας της , αναγκάζοντας τους άξιους και τους ικανούς  να πηγαίνουν στις χώρες τους . Ετσι δεν έκλειναν μόνο ορυχεία , ανοίγοντας   χωματερές, αλλά  έκρυβαν με κάθε τροπο κάθε έρευνα  και ιδέα εκμετάλλευσης του Ελληνικού πλούτου.
Ταυτόχρονα προγραμμάτιζαν για μας έργα χωρίς ουσιαστική ανάπτυξη  (ολυμπιακοί αγώνες κ.α ) δανείζοντας μας και κατόπιν περνώντας τα,  πάλι πίσω αφού αυτοί τα έφτιαχναν ή τα εκμεταλλεύονταν (και όσα δεν μπόρεσαν με αυτό τον τροπο τα θέλουν τώρα …).

      Τότε ποτέ δεν άκουσα  γερμανό ή  άλλον  φίλο... ξένο,  να μιλά για τους δημόσιους υπαλλήλους και για τους συνταξιούχους,  για  το που πήγαιναν τα δανεικά τους  ,  τότε  όμως  έπρεπε να καταναλώνουμε  τα προϊόντα τους .

Σήμερα δεν  τους φτάνει  αυτό , σήμερα θέλουν το σωσίβιο –  Ελλάδα  αφού το  φούσκωσαν  καλά με  αέρα ( με χρήματα που μας έδιναν  και τα ξανάπαιρναν πίσω )  το χρειάζονται για να σωθούν.

Θέλουν να κάνουν ότι εμείς με τους άχρηστους πολιτικούς μας δεν μπορέσαμε ποτέ, να αξιοποιήσουμε δηλαδή αυτό που η φύση, μας χάρισε  ένα υπέροχο και πλούσιο τόπο .

Θέλουν να μας εξαθλιώσουν για να μην έχουμε δύναμη αντίδρασης
Θέλουν   να μας κάνουν ξένους στο σπίτι μας.
Θέλουν να  κάνουν κατοχή στην περιουσία που δανειστήκαμε απο τα παιδιά μας .

     Η Ελλάδα είναι το σωσίβιο τους για να σωθούν από τον κορεσμό τους .
Το δίκαιο είναι να σωθούμε όλοι μαζι ( χρωστώντας μας  και χάρη )  ή να ξυπνήσουμε  και να σωθούμε μόνοι μας,  γιατί μπορούμε,  γιατί μας αξίζει .
      Από ανέκαθεν  φαίνεται ότι στα δύσκολα κανείς δεν αγάπησε  περισσότερο την Ελλάδα και τους Έλληνες από ίδιους τους Έλληνες .
Αυτό αποδεικνύεται από το  ότι,  αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για να δώσουν λύσεις στην κρίση οι  ντόπιοι και ξένοι  κρατικοί διαχειριστές,   θα έπρεπε με κάθε τροπο  να βρουν που έχει συσσωρευτεί τόσο κλεμμένο χρήμα και ποιοι το διαχειρίζονται,  γιατί δεν μπορεί να εξαερώθηκε κάπου υπάρχει …

Δε νομίζετε…;;;
                 
                                                                                                        Ενεργός πολίτης
                                                                                                Αργυρούπολης – Ελληνικού
                                                                                                                  Λιάτσος  Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια: